Lån som komplement

Ibland kan du komma till ett stadie i livet där du vill sadla om på nytt. Många unga känner mitt i yrkeslivet att de egentligen inte passar för det yrke de studerat till. Tyvärr kan studiemedlen redan vara slut när du väl kommer till den insikten. Men det betyder inte att du måste ge upp din dröm.

Du som redan har samlat studiemedel på hög kanske inte känner för att ta ett nytt lån att utöka det gamla med. Men att studera på nytt och kanske komplettera sin utbildning eller lägga om karriärvalen helt och hållet kan bli en stor chans. Det du kan göra är då att ta ett mindre lån från https://www.meddelandelan.se/olika-typer-av-lan/smslan-utan-uc och sätta dig i skolbänken igen.

studier på bibliotekAtt våga bli elev igen

Känner du dig motig att återuppta studier som kanske inte blev av när du var ung, eller tycker du det känns osäkert att ge dig in på helt nya yrkesbanor igen? Dock ska du veta att allt fler människor som är mitt uppe i yrkeslivet väljer att ta den vägen eftersom det kan bädda för nya möjligheter som en ny position, bättre familjesituation i och med att du kanske kan jobba hemifrån mer eller mer personlig utveckling.

Statistiken visar att framför allt företagare, chefer och högre tjänstemän regelbundet jobbar mer än 40 timmar i veckan. Ungefär 40 procent av företagarna jobbar regelbundet mer än 40 timmar i veckan. Bland löntagarna jobbar 10 procent regelbundet övertid.

Även om du tar ett lån så kan din förbättrade ekonomi sedan snabbt betala tillbaka lånet och jobbar du dessutom deltid under studietiden, brukar återbetalningen löpa på som smort hela vägen. Kanske har du också en familj bakom dig som stöttar på alla sätt och vis. Nya studier kan bli en säker källa för att ge dem det de behöver.