Dags att välja utbildning?

Att välja vilken typ av högre utbildning att hoppa på? Då kan det vara bra att veta vilka yrken som ger störst chans till jobb och samtidigt även ger en vettig lön när månadens slit är över – så, hur känner du inte för ekonomi?

fonder aktier miniräknare räknaEnligt Dagens Nyheter är utbildningen som både ger störst chans till jobb  och en god lön att söka sig till någon av ekonom-programmen. Det är nämligen ekonomerna som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden just nu. Men innan man hoppar på en utbildning av endast denna anledning kan det vara bra att kolla upp vad en ekonom faktiskt gör för något – och det kan man bland annat läsa om hos företaget Modernekonomi, som hittas på http://www.modernekonomi.se/. De arbetar nämligen just med att förse företag med olika former av ekonomitjänster med allt från redovisningsekonomer till löneassistenter. Därför kan det vara bra att läsa på lite hos dem om man är sugen på den typen av jobb. Och tycker man att detta är något som passar är det bara att välja en skola att studera på – men välj rätt, vissa är nämligen mer attraktiva för arbetsgivarna än andra.

En attraktiv skola för arbetsgivare

En skola som är väldigt attraktiv för företagen att hämta sina anställda ifrån är Handelshöskolan i Stockholm, det rapporterar Aftonbladet. Här har man nämligen sett att antalet studenter som redan under utbildning erbjudits jobb bara ökar – så den skolan kan vara ett bra val att göra när man väljer vart någonstans i landet man vill plugga ekonomi. Men vill man däremot inte studera ekonomi och bli någon form av ekonomi ska man inte hänga läpp för det. Är man sugen på exempelvis byggteknik istället, då är det enligt Metro till Karlstad universitet eller Linköpings universitet du bör söka dig – det är nämligen de två skolorna som ger störst chans till jobb efter examen inom den branschen!