Lyssna och lär

Enklare sagt än gjort. Visst, men det finns fina knep att ta till för att vi ska lyckas få in mer av det som sägs på föreläsningarna. Vi lovar. Förutom att det är bra att träna hjärnan genom exempelvis spel som sudoku eller korsord, kan du effektivisera din skolgång redan under föreläsningarna. Detta med ett par enkla knep:

  • Sitt på olika platser under lektionerna så memorerar du bättre. Om du sitter på olika ställen så kan du under provet tänka att just ja, då satt jag där och det var då vi gick igenom…
  • Om det finns Ppt eller annat material som visas, be att få det och sedan skriver du stödord runtomkring.
  • Var medveten och närvarande när du går in i klassrummet
  • Ha ett positivt tänkande såsom att detta är skitkul och att du kommer förstå allt. Att tänka att det kommer bli svårt att få in det du måste kunna, kommer även göra det svårare.

Bra föreläsare är även det av stor vikt. De som kan inspirera och få dig att lyssna och skratta kommer med stor sannolikhet även få dig att komma ihåg informationen enklare. Du behöver inte alltid ha de lärare som står skrivna på schemat. Mycket av din skolgång kan du påverka själv – även val av föreläsare. Att sedan börja studera för tidigt kan göra en omotiverad. Vilket är något Erika och Gabriel vill förhindra genom deras nya bok som kommer ut. En bok om att studera och att vänta.