Studera till ett framtidsyrke i byggbranschen

Är det dags för en ny karriär eller ska du välja något att studera efter gymnasiet? Välj ett av framtidsyrkena där det inom de närmsta åren anses vara brist på arbetskraft vilket ger dig goda chanser till jobb direkt efter avslutad utbildning. Några av dessa yrkena finns inom byggbranschen.

 

Byggbranschen anses vara en av de branscher som behöver anställa inom de närmsta 5 åren. Välj därför att utbilda dig till exempelvis elektriker, betongarbetare eller snickare som är praktiska och roliga utbildningar där du med största sannolikhet kommer att få jobb direkt. Yrket är roligt och givande och du tjänar bra. När du väl har kommit ut i arbete behöver du köpa rätt kläder och utrustning. Arbetskläder och arbetsbyxor hittar du här.

 

Byggbranschen är en bransch med många framtidsyrken

A,Construction,Worker,Control,A,Pouring,Concrete,Pump,On,ConstructionDet är flera yrken inom byggbranschen som spås vara stora länge framöver. Alla yrken inom elektriker kommer att vara stora och yrken såsom betongarbetare, golvläggare och maskinoperatörer inom metallarbete. Det är Arbetsförmedlingen som har gjort denna prognos och de räknar med att det minst inom de närmsta fem åren kommer behövas utbildad yrkeskraft.

 

Utbildning ger dig jobb

Oavsett vilket av yrkena du väljer är det viktigt att ha en utbildning, lägst på gymnasienivå enligt Arbetsförmedlingen. Just byggyrken finns många praktiska utbildningar på gymnasienivå som du kan välja när du är ung. Har du redan studerat på gymnasiet och ska byta karriär kan du välja att studera på en Yrkeshögskola. I Sverige finns det många Yrkeshögskolor med kortare utbildningar som passar perfekt när du vill byta karriär. Oftast har du även praktik på dessa som innebär att du kan få jobba direkt på din praktikplats. Att välja ett framtidsyrke är en stor trygghet som kan göra det extra motiverande att studera när du vet att du kommer att få ett jobb efter avslutad utbildning.