Extraarbete under studietiden

Att studera vidare, antingen direkt efter gymnasiet eller mycket senare i livet, är för de allra flesta en självklarhet. Det beror självklart mycket på vad man har för drömmar och önskemål om framtiden, karriären och yrkesvalet. Får man bara in en fot på en arbetsplats så finns det ofta möjlighet att arbeta sig upp inom företaget. På så sätt behöver man kanske inte alltid studera sig till den kunskap som en viss tjänst kräver. Erfarenhet väger i många fall minst lika tungt.
 
Student med skolböcker och pengar

Ekonomin som student

Att få det att gå runt ekonomiskt som student är ofta det som de flesta tycker är allra svårast. Studielån- och bidrag räcker oftast inte hela vägen och det är för de flesta ett måste att ha ett extraarbete för att få råd med både skolböcker, mat, hyra och resterande utgifter. Att få ett roligt extrajobb är inte alltid det lättaste. Det viktigaste är dock att man får ett arbete som betalar så pass bra att man får det att gå runt varje månad.

Att arbeta inom handels är alltid det bästa eftersom man då kan jobba helger och kvällar med dubbelt OB-tillägg vilket innebär att man tjänar den dubbla timlönen jämfört med vad man gör på ett kontor eller inom restaurang där OB-tillägget är långt ifrån 100 procent.

Så oavsett om man får arbete i en rolig klädbutik eller på ett kreativt kontor eller om man får packa varor och tejpa kartonger med markeringstejp på ett lager eller sitta i kassan i en matbutik så kommer garanterat de extrapengar du tjänar vara mer än välkomna. Sök extraarbete i god tid för att vara på den säkra sidan.