Utveckla kompetensen med föreläsare

Ingenting är så stimulerande för människor som att få utveckla sig. Privat, officiellt, yrkesmässigt eller socialt – att gå framåt är alltid någonting positivt. För att komma framåt så krävs självfallet en egen vilja men också att det finns vägledning och verktyg att ta till.

Om du vill motivera dina medarbetare till personlig och professionell kompetensutveckling så är konferenser, teambuilding-dagar och kickoffer alla fantastiska metoder. Det är också smart att boka in skickliga föreläsare som kan vägleda, styrka och peppa sin publik genom tankeexperiment, frågeställningar och nya idéer. Du kan boka Lena Skogholm som föreläsare för att få en både kul och sporrande upplevelse där pedagogik, hjärnforskning och stor erfarenhet förenas.

Vad är kompetensutveckling?

Precis som ordet antyder så handlar kompetensutveckling om att gå framåt och bli ännu bättre på det du kan. Låt säga att du är en säljare med goda kunskaper om de tjänster eller produkter som du representerar. Du är säkert redan duktig på det du gör men om du lärde dig lite mer om hur olika personlighetstyper bör bemötas, hur du kan tänka om i olika situationer och hur du kan förbättra ditt eget självförtroende kommer du ta säljandet till nästa nivå. Det finns olika metoder för att stärka din självkänsla, vilket kan bli en ovärderlig tillgång i både ditt yrkesliv och privat.

En skicklig föreläsare kan förmedla olika förhållningssätt och omständigheter som kan vara svåra eller obekväma. Du kanske har ett svårt samtal som måste genomföras, genomgår en stressig period eller har tonåringar därhemma som vägrar att samarbeta och testar ditt tålamod. Ibland känns det som att du har gått in i en vägg och bara inte kan se en lösning på dina problem. Det är här som ett motiverande samtal eller ett intressant seminarium kan ge dig nya synvinklar och tillvägagångssätt. Även om du själv har stor livserfarenhet och är skicklig på det du gör finns det alltid något nytt att lära sig.

Bli en bättre ledare

Att vara en god ledare handlar inte bara om yrkeskompetens utan också om självkännedom och förmågan att sätta sig in i olika situationer. Du bör vara en god lyssnare men också en trygg och säker chef. På papperet låter det här kanske lättare sagt än gjort medan verkligheten kan vara en helt annan. Du kanske har en anställd som beter sig olämpligt eller en medarbetare som verkar ha det jobbigt hemma. Hur står det till med relationerna mellan kollegorna?

Som ledare är det din uppgift att styra företaget i rätt riktning och för att det ska fungera gäller det att alla beståndsdelar är i gott skick. Varje anställd ska känna sig inkluderad på arbetsplatsen, alla bör vara kunniga och kompetenta och det som säljs ska vara av god kvalitet. En skicklig föreläsare kan komma med smarta lösningar och innovativa metoder för att ge de resultat som du är ute efter, exempelvis:

  • bra arbetsmiljö
  • goda relationer
  • ökad effektivitet
  • förbättrad försäljning
  • nöjda kunder

Det är viktigt att se de olika delarna som en helhet. Varje del är en länk i en kedja som aldrig är starkare än sin svagaste länk. Genom att hjälpa alla att utveckla sin kompetens kan det bara gå framåt.